
Först
Diverse snittar och plock. Vi gör pumpernickel med avocadoröra och med tomat och vitlökssalsa. Crustader med skagenröra och med salamiost. Oliver och honungsmelon.
Sen
Huvudrätten.
Salamifylld fläskfilé med soltorkad tomat (4 pers.)
1 filé 500-600 gr
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör
50 gr god salami
6-7 marinerade soltorkade tomater
2 dl vispgrädde
2 msk tomatpuré
tagliatelle
färsk spenat
Sätt ugnen på 225 grader. Salta och peppra köttet. Bryn färdigt filén i stekpannan. Skär djupa skåror i köttet med ca 1 cm mellanrum. Lägg i en bit tomat och en skiva salami i varje skåra. Vispa ihop grädde och tomatpuré. Lägg allt i en ugnsfast form. Stek i ugnen ca 20 minuter. Servera med kokt tagliatelle och smörfräst färsk spenat.
Och till sist
Smaskig vit chokladmousse (6 pers.)
2 dl vispgrädde
150 gr vit choklad
1 ägg
1 dl kesella gourmé (det går med creme fr.)
färska bär, tex jordgubbar till garnering
Vispa grädden
Smält chokladen
Vispa ägget
Tillsätt chokladen under kraftig omröring
Rör ner kesellan
och till sist grädden
Häll upp i serveringsglas och låt stå i kylen ett par timmar.
SMAKLIG MÅLTID!
Diverse snittar och plock. Vi gör pumpernickel med avocadoröra och med tomat och vitlökssalsa. Crustader med skagenröra och med salamiost. Oliver och honungsmelon.
Sen
Huvudrätten.
Salamifylld fläskfilé med soltorkad tomat (4 pers.)
1 filé 500-600 gr
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör
50 gr god salami
6-7 marinerade soltorkade tomater
2 dl vispgrädde
2 msk tomatpuré
tagliatelle
färsk spenat
Sätt ugnen på 225 grader. Salta och peppra köttet. Bryn färdigt filén i stekpannan. Skär djupa skåror i köttet med ca 1 cm mellanrum. Lägg i en bit tomat och en skiva salami i varje skåra. Vispa ihop grädde och tomatpuré. Lägg allt i en ugnsfast form. Stek i ugnen ca 20 minuter. Servera med kokt tagliatelle och smörfräst färsk spenat.
Och till sist
Smaskig vit chokladmousse (6 pers.)
2 dl vispgrädde
150 gr vit choklad
1 ägg
1 dl kesella gourmé (det går med creme fr.)
färska bär, tex jordgubbar till garnering
Vispa grädden
Smält chokladen
Vispa ägget
Tillsätt chokladen under kraftig omröring
Rör ner kesellan
och till sist grädden
Häll upp i serveringsglas och låt stå i kylen ett par timmar.
SMAKLIG MÅLTID!
3 kommentarer:
Förresten, har du hittat på C?
Mumsigt!!! Wow!!!
Kram!
Skicka en kommentar