lördag, december 29, 2007

Nyårsmeny


Först

Diverse snittar och plock. Vi gör pumpernickel med avocadoröra och med tomat och vitlökssalsa. Crustader med skagenröra och med salamiost. Oliver och honungsmelon.

Sen

Huvudrätten.

Salamifylld fläskfilé med soltorkad tomat (4 pers.)

1 filé 500-600 gr
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör
50 gr god salami
6-7 marinerade soltorkade tomater
2 dl vispgrädde
2 msk tomatpuré

tagliatelle
färsk spenat

Sätt ugnen på 225 grader. Salta och peppra köttet. Bryn färdigt filén i stekpannan. Skär djupa skåror i köttet med ca 1 cm mellanrum. Lägg i en bit tomat och en skiva salami i varje skåra. Vispa ihop grädde och tomatpuré. Lägg allt i en ugnsfast form. Stek i ugnen ca 20 minuter. Servera med kokt tagliatelle och smörfräst färsk spenat.

Och till sist

Smaskig vit chokladmousse (6 pers.)

2 dl vispgrädde
150 gr vit choklad
1 ägg
1 dl kesella gourmé (det går med creme fr.)
färska bär, tex jordgubbar till garnering

Vispa grädden
Smält chokladen
Vispa ägget
Tillsätt chokladen under kraftig omröring
Rör ner kesellan
och till sist grädden

Häll upp i serveringsglas och låt stå i kylen ett par timmar.

SMAKLIG MÅLTID!

3 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Förresten, har du hittat på C?

Anonym sa...

Mumsigt!!! Wow!!!
Kram!